Menu Content/Inhalt
Начало Новини Изследователски стипендии за млади учени 2009 г.
Изследователски стипендии за млади учени 2009 г. Печат
11 March 2009

СТИПЕНДИИ 2009

Дом на науките за човека и обществото (София) обявява с подкрепата на Дом на науките за човека (Париж) и на Министерство на външните работи на Република Франция програма за стипендии, отпускани на млади български изследователи в областта на социалните и хуманитарни науки: история и история на изкуството, социология, антропология, политология.

Институционално стипендиантите ще бъдат приобщени към Изследователския семинар на Дом на науките за човека и обществото. Кандидатурите ще бъдат обсъдени от оценителна комисия, съставена от представители на Дом на науките за човека и обществото (София), Дом на науките за човека (Париж) и Посолството на Република Франция в България. Два типа стипендии ще бъдат отпуснати:

  1. За докторанти, чиято дисертация е в завършващ стадий, на възраст до 30 години;
  2. За постдокторални изследвания в цитираните области, предложени от университетски преподаватели или научни сътрудници от БАН на възраст до 40 години.

Пакетът документи се подава на български и на френски, английски или немски език. Той включва попълнени формуляри, автобиография, списък с публикации, фотокопия на необходимите дипломи, две препоръки и индивидуален изследователски проект.

Стипендиите са за период от шест месеца.

Краен срок за подаване на документите 29 aприл 2009 година.

Приемно време: понеделник и сряда от 14 часа до 16 часа.
Адрес: София 1113, бул. Цариградско шосе 125, бл. 1, етаж V, стая 511, тел./факс. 870 53 76.

Формулярите могат се получат и по електронна поща от Жана Дамянова, на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или да се изтеглят на български [.doc] и френски [.doc].

 
Следваща >